Spirale cu mere
Calorii: | 242 | Grăsimi: | 5 | Carbohidraţi: | 45.4 | Proteine: | 5.2 | Fibre: | 10 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
ALUAT:Din toate ingredientele specifice se framanta aluatul
450 de grame de faina
1 ou
40 ml ulei
220 ml iaurt
100 de grame de zahar
1 praf de sare
1 zahar vanilat
7 grame de drojdie deshidratata
ulei pentru uns aluatul
Pentru umplutura:
3 mere curatate si taiate in cuburi
2 linguri de stafide
3 linguri de zahar
1 lingura de amidon
1 lingurita rasa de scortisoara
1 galbenus pentru finisat
Mod de preparare
Aluatul se lasa la dospit.
Intre timp se prepara umplutura:Merele taiate cubulete se calesc, impreuna cu stafidele si zaharul. Cand lasa zeama se adauga amidonul amestecat cu 2-3 linguri de apa rece. Se amesteca si se lasa sa dea un clocot. Se presara scortisoara si se amesteca din nou. Se lasa deoparte sa se raceasca.
Dupa ce aluatul a dospit,se intinde pe suprafata de lucru sub forma de dreptunghi.In mijlocul aluatului se pune umplutura,dupa care marginile se aduc spre centru(se inveleste umplutura).Din aluatul umplut se taie dreptunghiuri late de aproximativ 4-5 cm si li se imprima o forma de spirala (se invartesc).
Se dau cu ou si se pun la cuptor.Cand devin aurii sunt gata de scos de la cuptor.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!