Supa crema de dovlecei - Incognito
- 27 May 2010
- Supa crema de dovlecei
- Discuţie reteta culinara Supa crema de dovlecei - Incognito
- supa crema, supa, dovlecei
Calorii: | 27.1 | Grăsimi: | 1.7 | Carbohidraţi: | 2.6 | Proteine: | 0.6 | Fibre: | 0.5 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- 4 dovlecei-1085g
- 2 ardei verzi-168g
- 2 legaturi ceapa verde-192g(se arunca dupa ce fierbe)
- 5 cartofi mici-81g
- 1 morcov-123g
- patrunjel-20g
- marar-20g
- 2 linguri ulei din samburi de strugure=18g
- 300 ml smantana
- 100ml iaurt
- sare/vegeta
- piper alb
- zeama de la o lamaie-88g
Mod de preparare
Se curata legumele si se pun sa fiarba intregi ca pentru supa, in apa cu sare si ulei.
Dupa c au fiert, se scot din zeama si se lasa la scurs.
Ceapa se arunca. Unii arunca si morcovul.
Restul se paseaza cu blenderul si se amestea cu zeama in care au fiert . Se lasa sa mai de cateva clocote.
Separat, se amesteca cu mixerul smantana , iaurtul si zeama de lamaie.
Dupa ce luam supa de pe foc,turnam usor, sa nu faca cocoloase.
Se serveste cu crutoane si patrunjel verde si marar. Eu am pus patrunjelul si mararul la final in oala.
In final , mi-au rezultat 4 litrii de supa crema.
Pofta buna.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!