Supa crema de dovlecei a la sherpika

Calorii:31.1 Grăsimi:1.7 Carbohidraţi:3 Proteine:1.1 Fibre:1.2

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • Dovlecei: 725g (3 dovlecei medii)
  • Pastarnac, radacina: 162g (3 bucati)
  • Morcov: 143g (4 bucati, mici, de gradina)
  • Telina: 38g (1 bucata, mica)
  • Ceapa verde: 81g (doar partea alba)
  • Ulei de masline: 1 lingura
  • Sare: 2 lingurite
  • Smantana de gatit(15%), La Dorna: 100ml

Mod de preparare

Radacinoasele se taie cubulete cam de aceeasi marime, ceapa se toaca mic si se pun la calit in ulei, impreuna cu o cantitate mica de apa.

Se adauga apa fierbinte (aproximativ 2l), se da focul mic si se lasa la fiert, pana cand legumele sunt pe trei sferturi fierte, apoi se adauga dovleceii taiati cuburi mici si se lasa sa fiarba tot la foc mic, pana sunt gata.

Se mixeaza cu blenderul, se pune sarea si smantana si se amesteca inca 3-5 minute pe foc.

Se poate decora cu seminte de dovleac si patrunjel proaspat.

Pofta buna!

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!