Supa de linte cu marar

Calorii:67.8 Grăsimi:1.8 Carbohidraţi:10.5 Proteine:3.9 Fibre:0.4

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • Linte verde uscata, 320g
  • Ceapa verde (doar "capurile"), 140g
  • Usturoi, 18g
  • Rosii, 225g
  • Dafin, 0.4g (3-4 frunze)
  • Ulei de masline extravirgin, 32.8ml (2 linguri mari)
  • Sare de/pentru masa, 6g
  • Marar, 20g

Mod de preparare

  1. Se spala bine lintea si se pune la fiert.
  2. Dupa ce da un clocot, scurgem si aruncam prima apa si punem lintea in alta apa (fiarta in prelabil intr-o alta cratita), dupa principiul 1 parte de linte pentru 2,5 parti de apa.
  3. Se lasa sa fiarba pentru aproximativ 50 de minute in cratita.
  4. Cand incepe sa fiarba, se adauga cepele taiate marunt, cateii de usturoi tocati, foile de dafin, ulei si se potriveste de sare.
  5. Se mai adauga si rosiile pasate.
  6. Cand supa este gata, se presara mararul tocat marunt. 

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!