Supa de linte rosie

Calorii:44.6 Grăsimi:0.9 Carbohidraţi:7 Proteine:2.4 Fibre:1.8

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • Linte rosie - 200g
  • Morcov - 160g
  • Pastarnac - 150g
  • Telina, radacina - 127g
  • Telina, frunze - 20g
  • Ceapa rosie - 70g
  • Usturoi - 20
  • Ulei de masline - 20g
  • Sare - o lingurita
  • Piper - o lingurita
  • Zeama de la o lamaie - 70ml
  • Apa - 3500g

Mod de preparare

Lintea rosie se spala si se lasa la inmuiat cca 30 min.

Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc in uleiul de masline si se sting cu 100ml apa. Se adauga legumele taiate in bucati, telina tocata, lintea scursa si se adauga restul de apa, se da in clocot, apoi se lasa sa fiarba la foc mic, partial acoperit.

Dupa ce au fiert toate legumele, iar lintea a inceput sa se faramiteze, se adauga, sarea si piperul, se mai lasa 5 min sa fiarba, se ia de pe foc, se mixeaza cu blenderul, apoi se mai pune pe foc pana da in clocot. Se stinge si se adauga zeama de lamaie.

Pofta buna!

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!