Tarta cu branza si prune a la sherpika

Calorii:193 Grăsimi:7.2 Carbohidraţi:24.4 Proteine:9 Fibre:0.9

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

Blat:

  • 150g branza de vaci
  • 4 linguri ulei din samburi de struguri
  • 2ml extract de stevie indulcitor
  • 60ml lapte 1.5% grasime Napolact
  • 200g faina de ovaz
  • 1 lingurita praf de copt

 

Crema:

  • 3 oua
  • 20g zahar brut
  • 300g urda
  • 40g gris
  • 1.5ml stevie indulcitor
  • 1 lingura esenta de vanilie

 

Pentru ornat

  • 1kg prune
  • 30g miere
  • 10ml zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita scortisoara 

Mod de preparare

Pentru blat: se amesteca ingredientele si se framanta usor aluatul, nu foarte mult. Se intinde o foaie si se pune intr-o forma de tarta, astfel incat sa imbrace si peretii.

Pentru crema: Galbenusurile se freaca cu un varf de cutit de sare, zaharul, stevia, esenta de vanilie. Se adauga urda si grisul. Albusurile batute spuna cu un varf de cutit de sare se adauga aceste compozitii, inglobandu-se usor. Se toarna crema peste aluatul de tarta.

Pentru ornat: Se curata prunele de samburi si se pun intr-o cratita pe foc cu mierea si zeama de lamaie, fierbandu-se inabusit aproximativ 8 minute. Se scurg bine prunele, se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga peste crema. Sosul ramas se pune deoparte. Se presara peste prune scortisoara si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 40 de minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca, si se toarna deasupra din sosul pastrat de la prune.

Pofta buna!

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!