Tarta cu branza si prune a la sherpika
- 16 Aug 2011
- Tarta cu branza si prune
- Discuţie reteta culinara Tarta cu branza si prune a la sherpika
- desert, branza, tarta, prune
Calorii: | 193 | Grăsimi: | 7.2 | Carbohidraţi: | 24.4 | Proteine: | 9 | Fibre: | 0.9 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
Blat:
- 150g branza de vaci
- 4 linguri ulei din samburi de struguri
- 2ml extract de stevie indulcitor
- 60ml lapte 1.5% grasime Napolact
- 200g faina de ovaz
- 1 lingurita praf de copt
Crema:
- 3 oua
- 20g zahar brut
- 300g urda
- 40g gris
- 1.5ml stevie indulcitor
- 1 lingura esenta de vanilie
Pentru ornat
- 1kg prune
- 30g miere
- 10ml zeama de lamaie
- 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare
Pentru blat: se amesteca ingredientele si se framanta usor aluatul, nu foarte mult. Se intinde o foaie si se pune intr-o forma de tarta, astfel incat sa imbrace si peretii.
Pentru crema: Galbenusurile se freaca cu un varf de cutit de sare, zaharul, stevia, esenta de vanilie. Se adauga urda si grisul. Albusurile batute spuna cu un varf de cutit de sare se adauga aceste compozitii, inglobandu-se usor. Se toarna crema peste aluatul de tarta.
Pentru ornat: Se curata prunele de samburi si se pun intr-o cratita pe foc cu mierea si zeama de lamaie, fierbandu-se inabusit aproximativ 8 minute. Se scurg bine prunele, se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga peste crema. Sosul ramas se pune deoparte. Se presara peste prune scortisoara si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 40 de minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca, si se toarna deasupra din sosul pastrat de la prune.
Pofta buna!
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!