Tarta de mere, pufoasa si dietetica

Poza (imaginea) pentru Tarta de mere, pufoasa si dietetica
Calorii:136 Grăsimi:1.4 Carbohidraţi:28.1 Proteine:4 Fibre:2.4

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • Faina de grau integrala, 150g
  • Tarate de grau, 25 g
  • Mere, 625 g
  • Fructoza, 150g
  • Oua proaspete, 120g (2 mari)
  • Albus de ou, 1 buc.
  • Praf de copt, 10g
  • Scortisoara, 1/2 lgt, 5 grame
  • Coaja de la o lamaie, coaja de la o portocala
  • Esenta de rom, esenta de portocala, esenta de lamaie
  • Iaurt (eu am avut degresat, 0.1%) 200 ml

Mod de preparare

Puneti cuptorul la 190 grade. Separati ouale si bateti galbenusurile cu fructoza; adaugati apoi iaurtul si amestecati.

Adaugati un praf de sare, coaja de lamaie si portocala, scortisoara si esentele de rom, portocala si lamaie. Se cojesc toate merele.

Lasati cam 40/100 din ele (la mine 2 mere din 5) pentru a decora deasupra. Merele pentru decorat se taie (fara cotor) in felii subtiri.

Se pun deoparte in apa cu otet, sa nu oxideze.

Celelalte mere, de umplutura, se taie cubulete destul de mici (cam cat un dinte mai mare).

Se pun si ele cu apa cu otet. Intr-un castron separat se da prin sita faina si praful de copt si se amesteca bine. Cu mixerul bateti albusurile spuma.

La amestecul de oua adaugati taratele de grau si amestecati bine. Pregatiti forma cu hartie de copt sau cu putina margarina/unt (suprafata formei trebuie sa fie comparabila cu o forma de tarta cu diam. de 28 cm, adica sa aiba o suprafata de in jur de 625 cm^2, posibil mai mare). Se adauga faina la amestecul de galbenusuri, se amesteca repede, apoi se adauga merele de umplutura si albusurile. Incorporati cu grija sa ramana pufos aluatul, dar foarte bine, sa nu ramana aluat incleiat.

Turnati in forma si puneti la cuptor 40 de minute. Faceti testul cu scobitoarea. Dupa ce scoateti din cuptor, pudrati cu putina scortisoara deasupra.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!