Tiramisu hipoglucidic

Calorii:258.8 Grăsimi:14.6 Carbohidraţi:24.1 Proteine:9.1 Fibre:3.2

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

Piscoturi:

  • 3 oua
  • 60g faina integrala de secara
  • 50g tarate de grau
  • 30g fructoza

Crema:

  • 4 oua
  • 130g fructoza
  • 250g mascarpone

400ml cafea espresso, 10g cacao pudra, esenta rom optional

Mod de preparare

Pentru piscoturi se freaza fructoza cu 3 galbenusuri, faina si taratele. Se bat albusurile spuma si se amesteca incet cu restul.

Compozitia se toarna pe hartie de copt intr-un strat de cca 2-3cm. Compozitia creste la foc inca 1 cm. Se coace in cca 20min. Dupa ce se racoreste si se scoate de pe hartia de copt se taie in fasii de dimensiunea piscoturilor clasice de sampanie.

Crema se face pe baza retetei clasice de tiramisu insa se inlocuieste zaharul cu fructoza.

La montaj se foloseste mai multa cafea pentru ca piscoturile acestea trag mai mult sos. Se poate adauga o lingura de esenta de rom in cafea.

Dupa montaj se pudreaza cu cacao.

A rezultat 1010g de prajitura tiramisu.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!