Tort cu crema lapte de pasare "Slabuta"
- 16 Jul 2010
- Tort "Slabuta"
- Discuţie reteta culinara Tort cu crema lapte de pasare "Slabuta"
- fructe, lapte pasare, tort
Calorii: | 105.2 | Grăsimi: | 1.3 | Carbohidraţi: | 17 | Proteine: | 6.6 | Fibre: | 0.5 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- Gelatina alimentara rapid dizolvabila, Kviteni, 30g
- Caise, 205g
- Iaurt Activia natur, Danone, 140g
- Lapte UHT Dietalat degresat 0,5% grasime, imbogatit cu vitamine (A, E si D3), Parmalat, 60ml
- Cacao, continut scazut de grasimi, Dr. Oetker, 5g
- Ou de gaina, 100g (2 bucati)
- Praf de copt, scazut in sodiu, 6g
- Faina integrala de grau, Sano Vita, 105g
- Fructoza, Schneekoppe Prodieta, 113g
- Albus de ou, 240g
- Piersici, 210g
Mod de preparare
Mod de preparare blat:
Cele 2 oua se separa in galbenusuri si albusuri.
Galbenusurile impreuna cu 13 gr fructoza se mixeaza pana fac spuma. Separat se amesteca praful de copt cu faina.
Se adauga galbenusurile spuma si laptele.
Se mixeaza iar foarte bine.
La sfarsit se adauga albusurile facute spuma cu mixerul.
Intr-o forma de copt (cu lateral detasabil) tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptor la foc mediu.
Dupa ce este gata blatul, se pune la racit, se elibereaza forma, pentru ca va fi folosita pentru obtinerea laptelui de pasare.
Mod de preparare lapte de pasare:
Albusurile (8 bucati) se amesteca cu fructoza si se bat cu mixerul la viteza mare, pana se tripleaza volumul lor.
Gelatina se dizolva conforma retetei. (la a mea era proportia asa, 15 gr gelatina la 100 ml apa rece si lasat asa 20 minute)
Dupa, albusurile batute spuma se amesteca cu gelatina dizolvata si se pun pe foc mic amestecand mereu, pana se topeste toata gelatina.
Se ia de pe foc, in nici un caz nu se aduce la fierbere.
Se toarna in vasul cu peretii detasabili, in care am copt blatul si se da la frigider.
Cand s-a intarit laptele de pasare (cam 1-1.30 ora) se scot peretii formei si se aseaza laptele de pasare pe blatul, uns cu iaurt si feliutele de piersici.
Deasupra laptelui de pasare se aseaza feliute de caise. Iar deasupra se presara cacao.
Se tine la frigider tortul.
Este foarte "lejer", putin caloric si are multe proteine.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!