Urzici cu usturoi a la Mihaela

Calorii:98.2 Grăsimi:4 Carbohidraţi:10.8 Proteine:4.9 Fibre:3.7

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 500 g. urzici
  • doi catei mari de usturoi
  • doua linguri faina secara
  • o lingura ulei de floarea soarelui presat la rece
  • sare dupa gust
  • lapte de 1,5% si zeama in care au fiert urzicile

Mod de preparare

Se fierb urzicile curatate si spalate bine in apa maxim 15 min, se scurg de apa si se toaca marunt (se pot pasa si cu mixerul, dar ies cam prea fine)

Se amesteca cu doua linguri de faina si cu o lingura de ulei, se pun pe foc si se adauga pe masura ce se intaresc zeama de urzici cam o cana si un pahar de lapte. Pentru post, se pune doar zeama de urzici.

Cand sunt gata se adauga usturoiul feliute si sarea. Se serveste cu mamaliga si ochiuri, iar zeama ramasa se bea pentru ca e foarte sanatoasa :)

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!