Wafe dulci, Montignac, by Sunshine
- 19 May 2010
- Wafe dulci, Montignac, by Sunshine
- Discuţie reteta culinara Wafe dulci, Montignac, by Sunshine
- vafe, wafe
Calorii: | 292.2 | Grăsimi: | 1.9 | Carbohidraţi: | 55.7 | Proteine: | 14.9 | Fibre: | - |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- 50 gr faina integrala
- 50 gr tarate fine
- 3 albusuri de ou
- 22 gr fructoza
- 2 fiole esenta de vanilie 5 ml
Mod de preparare
Intai se porneste cuptorul, la 180 grade. Se bat albusurile spuma, adaugandu-se treptat fructoza. Se bat pana se intareste si toata fructoza s-a topit. Adaugam esenta, faina si taratele si mai batem putin cu mixerul. Iese un aluat moale si lipicios.
O tava se tapeteaza cu hartie de copt.
Cu o lingurita se pune o cantitate de aluat, cat o mingiuta mica si se intinde cu lingurita in forma de cerc. Trebuie sa fie subtire intins aluatul. Se da la cuptorul incins fix 5 min.
Se scoate tava, si cat sunt calde se dezlipesc de hartie cu un cutit, apoi se aseaza pe un pahar ( cu gura in jos) si se formeaza dupa pahar. Peste mai punem un pahar ca sa tina forma asa. Se lasa la racit.
Pofta buna!
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!