Zacusca de casa by Adorama

Calorii:80 Grăsimi:5.1 Carbohidraţi:7 Proteine:1.3 Fibre:0.9

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

5 kg vinete, 10 kg ardei gras galben, 12 kg gogosari, 3 kg ceapa, 1,5 l ulei de floarea soarelui, 800 g pasta de rosii, sare, piper.

Mod de preparare

Mai intai se inmoaie ceapa intr-un lighean sau in alt vas mare, in uleiul incins, timp de 15-20 de minute. Apoi se toarna compozitia de zacusca facuta din legumele coapte pe o tabla la aragaz, decojite si stoarse. Cine doreste, le poate da prin masina de tocat carne. Vasul se lasa la foc potrivit spre mic, si se tot amesteca legumele sa nu se prinda de fund, pana cand uleiul incepe sa se vada la suprafata (fiertul zacustii dureaza cateva ore). Atunci se pune si pasta de tomate si se mai lasa sa fiarba inca 10-15 minute. Zacusca trebuie sa fie scazuta bine. La urma se pune sare si piper macinat dar si 20-30 de boabe de piper intregi. Compozitia se toarna fierbinte in borcane curate care se leaga imediat la gura si se pun intre mai multe pături sa stea 2-3 zile infasurate asa pana cand se racesc complet. In acest fel nu mai este nevoie sa fie fierte la bain-marie. Dupa aceea se duc la camara.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!