Batoane cereale Nana
- 06 Mar 2011
- Baton de cereale
- Discuţie reteta culinara Batoane cereale Nana
- cereale, baton, batoane, granola bar
Calorii: | 433.3 | Grăsimi: | 19 | Carbohidraţi: | 60.5 | Proteine: | 4.5 | Fibre: | - |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- unt-65-grasime-albalact = 125 grame
- zahar-brut-100-natural-sanovita = 75 grame
- miere = 45 ml = 60 gr
- musli-30-fructe-sanovita = 300 grame
-
Optional se pot adauga amestecuri de diverse seminte, dar, ATENTIE, nu sunt calculate aici la numarul de calorii/100 gr; numarul caloriilor creste considerabil in cazul adaosului de seminte
Mod de preparare
1 Incingeti cuptorul la foc potrivit - 150-160 grade
2 Pe focul aragazului, intr-o craticioara topim untul, mierea si zaharul la foc mic si le lasam sa fiarba incet 2-3 minute
3 se incorporeaza musli in amestecul de zahar, unt si miere
4 se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cerata, cu fata cerata in sus, unsa cu 3-4 picaturi de ulei
5 presam bine, cu o spatula, compozitia si o dam la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit (150-160 grade)
6 Lasam compozitia sa se raceasca putin si o taiem, cu mare grija, in forma de batoane potrivite.
Dupa ce s-a racit complet, fiecare baton, separat, se inveleste in folie de plastic alimentara pentru a se pastra cat mai moi
Se poate topi ciocolata si se poate glazura cate una din fetele batoanelor, dar, nu uitati sa adaugati numarul de calorii corespunzator ciocolatei pe care o adaugati
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!