Batoane cereale a la Magda

Calorii:221 Grăsimi:6.2 Carbohidraţi:32.7 Proteine:8.1 Fibre:-

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • faina macinis integral Dobrogea
  • tarate de grau
  • fulgi de ovaz
  • 3 mere taiate cubulete minuscule+ scortisoara din abundenta
  • prune uscate
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu /sau in plic de drojdie
  • 1 cana de apa calduta

Mod de preparare

Faina o adaug fara masura, pana ce iese un aluat (care nu seamana deloc cu aluatul de paine, ca e lipicios si are alta consistenta) care poate fi luat cu lingura uda si trecut cu mainile ude prin farfuria cu fulgi de ovaz, secara sau orz.

Apoi pun batonul direct pe tava cu hartie de copt.

Le coc la foc potrivit, pana ce trec proba scobitorii.

Foarte inportant e ca dupa ce s-au facut(atentie sa nu ramana crude la mijloc!!!), scot tava si o acopar cu un prosop si las asa sa se raceasca.

Cand s-au racit complet le pun intr-o punga de plastic si le pastrez cam 8 zile in frigider fara probleme!

Dar,trebuie sa fie coapte bine, ca daca sunt umede la mijloc, s-ar putea sa nu iti tina asa de multe zile!

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!