Chec integral cu fructe uscate a la Raluca

Calorii:217 Grăsimi:3.6 Carbohidraţi:41.7 Proteine:6 Fibre:5.2

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

200 g fulgi de ovaz

150 g curmale (19 bucati)

100 g stafide

60 g musli

200 ml ceai (silueta perfecta)

1 lingurita esenta de vanilie

5 ml ulei de samburi de struguri

2 oua de gaina (100g)

200 g lapte batut din lapte de capra

un varf de cutit de sare

5 g praf de copt scazut in sodiu

100 ml apa plata

Mod de preparare

Jumatate din cantitatea de fulgi de ovaz se macina.

Cealalta jumatate se amesteca cu 100 ml apa fierbinte.

Curmalele se taie bucatele, se amesteca cu stafidele si se pun in ceaiul fierbinte amestecat cu esenta de vanilie. Se lasa 10 minute apoi se scurg de ceai. Ceaiul se pune peste fulgii de ovaz si musli.

Cand s-au racorit, se amesteca cu laptele batut, se adauga ouale, praful de copt, sarea, uleiul si se amesteca bine cu telul. Se adauga fulgii de ovaz macinati si fructele uscate.

Se toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor aproximativ o ora.

Se scoate, se acopera cu un prosop 10-15 minute.

Se rastoarna din forma, se indeparteaza hartia de copt si gata.

Pofta buna!

 

A iesit un chec de 860 g.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!