Ciorba de salata, Andrada

Calorii:17.1 Grăsimi:0.9 Carbohidraţi:1 Proteine:1 Fibre:1.4

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • Apa 4 l
  • salata verde creata-530 g
  • morcov ras 160 g
  • ceapa 109 g
  • usturoi 16 g
  • ulei Raza soarelui 24 ml
  • faina integrala de grau Sano vita-25 g
  • lapte batut Profi 510 g
  • suc lamaie 45 g
  • galbenus 22 g
  • albusuri 60 g
  • oua 180 g
  • vegeta-21
  • Maggi-secretul gustului legume 9g
  • marar 15 g
  • patrunjel 15 g
  • .................................................
  • Produs finit=6900g=1181 calorii

Mod de preparare

Preparare:

  1. Curăţaţi ceapa, usturoiul, morcovii.
  2. Treceţi morcovii prin răzătoarea mare. Tocaţi mărunt ceapa. Pisaţi usturoiul.
  3. Extrageţi sucul din lămâie. Desfaceţi şi spălaţi bine frunzele de salată.
  4. Încingeţi uleiul într-o oală.
  5. Adăugaţi şi rumeniţi uşor – până se înmoaie – ceapa, usturoiul, şi morcovul.
  6. Adaugati si rumeniti si faina putin.
  7. Stingeţi cu 4 litri de apă, adăugaţi puţină sare sau vegeta si condimente dupa gust şi lăsaţi să fiarbă.
  8. Adăugaţi frunzele de salată rupte fâşii.
  9. Faceţi un amestec din laptele batut,gălbenuşul de ou,zeama de lamaie şi încorporaţi-l treptat in ciorbita.
  10. Adăugaţi in fir subtire albusurile si ouale batute bine ca sa faca zdrente(sau puteti sa faceti omleta si sa adugati fasii din aceasta)
  11. Asezonaţi daca mai este nevoie.
  12. Adăugaţi verdeaţa şi opriţi focul.

Ciorba de salată se serveşte caldă sau rece.

Pofta buna!

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!