Ciorba de salata, Andrada
- 14 May 2011
- Ciorba de salata
- Discuţie reteta culinara Ciorba de salata, Andrada
- salata, supa, ciorba
Calorii: | 17.1 | Grăsimi: | 0.9 | Carbohidraţi: | 1 | Proteine: | 1 | Fibre: | 1.4 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- Apa 4 l
- salata verde creata-530 g
- morcov ras 160 g
- ceapa 109 g
- usturoi 16 g
- ulei Raza soarelui 24 ml
- faina integrala de grau Sano vita-25 g
- lapte batut Profi 510 g
- suc lamaie 45 g
- galbenus 22 g
- albusuri 60 g
- oua 180 g
- vegeta-21
- Maggi-secretul gustului legume 9g
- marar 15 g
- patrunjel 15 g
- .................................................
- Produs finit=6900g=1181 calorii
Mod de preparare
Preparare:
- Curăţaţi ceapa, usturoiul, morcovii.
- Treceţi morcovii prin răzătoarea mare. Tocaţi mărunt ceapa. Pisaţi usturoiul.
- Extrageţi sucul din lămâie. Desfaceţi şi spălaţi bine frunzele de salată.
- Încingeţi uleiul într-o oală.
- Adăugaţi şi rumeniţi uşor – până se înmoaie – ceapa, usturoiul, şi morcovul.
- Adaugati si rumeniti si faina putin.
- Stingeţi cu 4 litri de apă, adăugaţi puţină sare sau vegeta si condimente dupa gust şi lăsaţi să fiarbă.
- Adăugaţi frunzele de salată rupte fâşii.
- Faceţi un amestec din laptele batut,gălbenuşul de ou,zeama de lamaie şi încorporaţi-l treptat in ciorbita.
- Adăugaţi in fir subtire albusurile si ouale batute bine ca sa faca zdrente(sau puteti sa faceti omleta si sa adugati fasii din aceasta)
- Asezonaţi daca mai este nevoie.
- Adăugaţi verdeaţa şi opriţi focul.
Ciorba de salată se serveşte caldă sau rece.
Pofta buna!
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!