Ciulama de ciuperci, Cetateregala

Calorii:51.2 Grăsimi:2.4 Carbohidraţi:6.1 Proteine:2.2 Fibre:1

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • ciuperci - 780 g
  • ceapa - 150g
  • secretul gustului de la Maggi - 8g
  • ulei Floriol - 10ml
  • usturoi - 5g
  • faina de grau alba 30g
  • smantana 12% 100ml
  • smantana 10% 100ml
  • piper - 0.2g
  • busuioc - 0.2g
  • patrunjel - 10g
  • sare - 5g

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei.

Dupa ce ceapa a devenit sticloasa adaugam si ciupercutele pe care le acoperim lasand capacul putin deschis pentru a fierbe in suc propriu, iar cand acesta a scazut completam din nou cu apa sa fie bine acoperite.

Dupa ce am pus apa lasam oala fara capac si aducem la fierbere. Lasam sa fiarba incet cam 10 min pana mai scade putin din apa.

Intre timp amestecam cele 2 linguri de faina cu smantana si, cand zeama a mai scazut adaugam acest amestec. sare si piper dupa gustul fiecaruia.

Dupa 5 minute punem usturoiul pisat impreuna cu patrunjelul taiat, amestecam si lasam cam 2 min si gata!

Se serveste cu mamaliguta, orez sau paste. Eu am servit-o cu paste integrale fusilli fierte.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!