Ciulama de ciuperci
- 23 Jun 2010
- Ciulama de ciuperci
- Discuţie reteta culinara Ciulama de ciuperci
- ciuperci, ciulama
Calorii: | 84.7 | Grăsimi: | 5.1 | Carbohidraţi: | 7.5 | Proteine: | 2.8 | Fibre: | 1.2 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- 1 ceapa maricica (80 gr)
- 400 gr ciuperci champignon proaspete
- 200 g smantana slaba
- 1 lingura de faina (17 gr)
- 1 lingura ulei de masline
- sare, piper
- verdeata (marar)
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare
- Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
- Se pune la calit intr-o lingura de ulei de masline.
- Cand a devenit ceapa rumena, se adauga ciupercile feliate, sarea si piperul.
- Se mai adauga 2-3 pahare de apa si se lasa sa fiarba pana ce scade apa.
- Dupa ce apa a scazut, se adauga o lingura de faina si se amesteca bine, ca sa nu se formeze cocolase.
- Se mai lasa sa fiarba inca 10-15 minute, dupa care se ia de pe foc si se incorporeaza smantana.
- Se adauga usturoiul pisat marunt si se amesteca.
- Se presara verdeata pe deasupra.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!