Friptura de iepure de casa

Calorii:154.5 Grăsimi:3.2 Carbohidraţi:0.9 Proteine:28.6 Fibre:0.1

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 1265 gr iepure de casa
  • usturoi 13 gr (3-4 catei)
  • apa 600 ml
  • vin alb demi-dulce 125 ml
  • zeama de lamaie 50 ml
  • piper boabe 25 bucati
  • sare de masa 1/3 lingurita ceai
  • dafin 3-4 foi
  • ulei de masline extra virgin 2 linguri supa 

Mod de preparare

  1. Mai intai se face marinada.
  2. Intr-un vas se amesteca vinul, apa, uleiul de masline, zeama de lamaie, sarea, usturoiul pisat, piper boabe si frunzele de dafin.
  3. Se pune iepurele in marinada si se da la rece 6 ore.
  4. Dupa se pune intr-o tava, si se da la cuptor la foc mediu, din cand in cand se stropeste cu marinada ramasa in cratita.
  5. Se face cam 1h 30 min.
  6. La sfarsit de tot, se pot pune 2 rosii pentru copt, ca sa fie de gust. :)

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!