Friptura de iepure de casa
- 30 Jun 2010
- Friptura de iepure de casa
- Discuţie reteta culinara Friptura de iepure de casa
- friptura, iepure, iepure casa
Calorii: | 154.5 | Grăsimi: | 3.2 | Carbohidraţi: | 0.9 | Proteine: | 28.6 | Fibre: | 0.1 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- 1265 gr iepure de casa
- usturoi 13 gr (3-4 catei)
- apa 600 ml
- vin alb demi-dulce 125 ml
- zeama de lamaie 50 ml
- piper boabe 25 bucati
- sare de masa 1/3 lingurita ceai
- dafin 3-4 foi
- ulei de masline extra virgin 2 linguri supa
Mod de preparare
- Mai intai se face marinada.
- Intr-un vas se amesteca vinul, apa, uleiul de masline, zeama de lamaie, sarea, usturoiul pisat, piper boabe si frunzele de dafin.
- Se pune iepurele in marinada si se da la rece 6 ore.
- Dupa se pune intr-o tava, si se da la cuptor la foc mediu, din cand in cand se stropeste cu marinada ramasa in cratita.
- Se face cam 1h 30 min.
- La sfarsit de tot, se pot pune 2 rosii pentru copt, ca sa fie de gust. :)
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!