Fursecuri cu fulgi de ovaz si stafide a la sherpika

Calorii:347.2 Grăsimi:9.7 Carbohidraţi:58.2 Proteine:8.5 Fibre:1.8

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 120g făină - eu am pus de speltă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare
  • 30g ulei de cocos
  • 20g melasă
  • 60g zahăr light muscovado 
  • 1 ou mare
  • 75g piure din pulpă de măr și mango
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 120g fulgi de ovăz
  • 60g stafide

Mod de preparare

Se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.

Separat se amesteca uleiul de cocos cu zaharul, oul, piureul de mere si mango si vanilia.

Se adauga amestecul lichid peste amestecul uscat si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga fulgii de ovaz si stafidele (tinute inainte pentru aproximativ jumatate de ora in apa calda). Daca amestecul este prea tare se mai adauga putina apa.

Se pun gramajoare cu lingura pe o foaie de copt asezata intr-o tava de cuptor, la o distanta de aproximativ 3cm.

Se coc in cuptorul preincalzit aproximativ 15 minute.

Pofta buna!

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!