Lasagna pui, by Dorutza

Calorii:207 Grăsimi:11.5 Carbohidraţi:14.7 Proteine:10.5 Fibre:1.3

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • Ceapa, 500g
  • Piper negru, 4g
  • Parmezan, 140g
  • Ou de gaina, 93g
  • Faina de grau, integrala, 50g
  • Lapte degresat 0,1% grasime, LaDorna, 600ml
  • Unt, 75g
  • Piept de pui, 500g
  • Bulion de tomate, 600ml
  • Mozzarela, Delaco, 80g
  • Cascaval Dalia, LaDorna, 90g
  • Pasta de tomate obtinuta din concentrat de tomate, Olympia, 314g
  • Ciuperci din conserva, 210g
  • Ardei verde, 490g
  • Ulei de floarea soarelui, Real, 150ml
  • Foi lasagna, Monte Banato, 200g

Mod de preparare

sos bechamel

 - Se topeste untul pe foc mic intr-o craticioara. Se adauga faina si se amesteca bine pana obtinem o crema. Incepem sa adaugam laptele, incet amestecand mereu . Cand incepe sa aiba o consistenta mai groasa e gata.. dupa ce s-a racit putin se adauga piper, 2 oua batute si 70 gr parmezan

sos bolognese

- pieptul de pui crud se bate, se condimenteaza cu piper si se prepara la gratar.. apoi se macina.

- se prajeste ceapa in ulei cand e moale se adauga ardeiul,

- cand sunt moi se adauga usturoiul (eu am uitat de el), apoi ciupercile din conserva si apoi puiul macinat.

- se adauga pasta de tomate si bulionul + condimentele

 

se pun in tava pe straturi sos bechamel, sos bologneze, parmezan ras, mozzrella razuita, cascaval razuit, foi de lasagna  si se repeta. ultimul strat e din sos bologneze + cascaval, mozzarela si parmezan

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!