Lasagna pui, by Dorutza
- 02 Dec 2011
- Lasagna pui
- Discuţie reteta culinara Lasagna pui, by Dorutza
- pui, lasagna
Calorii: | 207 | Grăsimi: | 11.5 | Carbohidraţi: | 14.7 | Proteine: | 10.5 | Fibre: | 1.3 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- Ceapa, 500g
- Piper negru, 4g
- Parmezan, 140g
- Ou de gaina, 93g
- Faina de grau, integrala, 50g
- Lapte degresat 0,1% grasime, LaDorna, 600ml
- Unt, 75g
- Piept de pui, 500g
- Bulion de tomate, 600ml
- Mozzarela, Delaco, 80g
- Cascaval Dalia, LaDorna, 90g
- Pasta de tomate obtinuta din concentrat de tomate, Olympia, 314g
- Ciuperci din conserva, 210g
- Ardei verde, 490g
- Ulei de floarea soarelui, Real, 150ml
- Foi lasagna, Monte Banato, 200g
Mod de preparare
sos bechamel
- Se topeste untul pe foc mic intr-o craticioara. Se adauga faina si se amesteca bine pana obtinem o crema. Incepem sa adaugam laptele, incet amestecand mereu . Cand incepe sa aiba o consistenta mai groasa e gata.. dupa ce s-a racit putin se adauga piper, 2 oua batute si 70 gr parmezan
sos bolognese
- pieptul de pui crud se bate, se condimenteaza cu piper si se prepara la gratar.. apoi se macina.
- se prajeste ceapa in ulei cand e moale se adauga ardeiul,
- cand sunt moi se adauga usturoiul (eu am uitat de el), apoi ciupercile din conserva si apoi puiul macinat.
- se adauga pasta de tomate si bulionul + condimentele
se pun in tava pe straturi sos bechamel, sos bologneze, parmezan ras, mozzrella razuita, cascaval razuit, foi de lasagna si se repeta. ultimul strat e din sos bologneze + cascaval, mozzarela si parmezan
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!