Lasagne dietetica cu pui (Slabuta)
- 31 Oct 2010
- Lasagne dietetica cu pui (Slabuta)
- Discuţie reteta culinara Lasagne dietetica cu pui (Slabuta)
- pui, lasagna, lasagne, lasagna dietetica
Calorii: | 175 | Grăsimi: | 5.8 | Carbohidraţi: | 14.7 | Proteine: | 15.7 | Fibre: | 1.3 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- Carne de curcan, pui (pana in 16 saptamani), piept, carne macra, cruda, 600g
- Lapte degresat, 135ml
- Cascaval Posehonie feliat, Alba, 190g
- Rosii, 410g
- Foi de lasagne din grau dur, Monte Castello, 240g (12 foi)
- Morcovi, cruzi, 102g
- Ulei de masline extra virgin, Iberica, 29.4ml (3 linguri supa)
- Usturoi, 15g (3 catei)
- Ceapa, 125g
- Sare de/pentru masa, 0.3g
Mod de preparare
Mod de preparare umplutura:
- Carnea de pui se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa si usturoiul.
- Se pune o tigaie de teflon pe foc, se adauga uleiul de masline si amestecul de carne.
- Se amesteca bine si se tine pe foc mediu cam 10-15 minute.
- Apoi, se adauga morcovii dati pe razatoare si rosiile pasate.
- Se sareaza/pipereaza si se tine la innabusit timp de 25 minute, la foc mic.
Mod de preparare lasagne:
- Laptele se incalzeste pana aproape de fierbere.
- Se ia o forma, se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna putin lapte fierbinte si umplutura de carne.
- Deasupra se aseaza 2 foi de lasagne inmuiate in lapte.
- Apoi un strat de umplutura si cascaval razuit.
- Iar 2 foi de lasagne inmuiate in lapte fierbinte si un strat de umplutura si cascaval.
- Se repeta procedura pana la ultimul strat (6 in total), ultimul strat se termina cu cascaval iar deasupra se toarna si restul de lapte.
- Se da la cuptor pentru 45 minute, din cand in cand se mai stropesc marginile cu laptele scurs in forma.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!