Orez cu ciuperci, NANA

Calorii:89.5 Grăsimi:3 Carbohidraţi:13.6 Proteine:1.6 Fibre:-

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

Mod de preparare

1 Cantariti orezul intr-o cana pentru a sti apoi cu care cana sa puneti 2 parti apa la fiert

2 Se curata ceapa si se taie marunt

3 Se curata morcovii si se dau pe razatoare

4 Se taie ciupercile la marimea dorita

ATENTIE. Nu folositi sare decat daca va place mancarea sarata. Cuburile Maggi contin si sare.

Se caleste ceapa in ulei si cand a devenit sticloasa se adauga morcovul ras, iar dupa 1-2 minute se adauga si ciupercile. Separat se fierbe 750 ml apa cu cele doua cuburi, din care se va pune putin cate putin la amestecul de mai sus cu scopul de a cali legumele. Adaugati piperul. Dupa ce le-am calit destul se va adauga toata supa respectiva peste legume si se lasa sa scada.

Intr-o alta cratita fierbem orezul in apa (proportia de 2 parti apa la 1 parte orez). Cand orezul este aproape fiert, dar mai are inca zeama se adauga peste legumele care fierb la foc mic. Se mai lasa 5-10 minute sa scada zeama si sa se amestece aromele, pana in momentul in care considerati. Mie imi place orezul sa aiba putina zeama (sa nu fie foarte sec).

Aproape de finalul fierberii se adauga si praful de curry se mai lasa 1 minut la foc mic, apoi se stinge si se acopera.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!