Pastarnac gratinat
- 16 Jan 2011
- Pastarnac gratinat
- Discuţie reteta culinara Pastarnac gratinat
- gratin, pastarnac
Calorii: | 118 | Grăsimi: | 4 | Carbohidraţi: | 16.2 | Proteine: | 4.6 | Fibre: | 3.6 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- 800 gr pastarnac
- 400 gr iaurt 2%
- 250 ml lapte
- 250 ml supa de legume (se poate face si dintr-un cub concentrat)
- 70 gr cascaval ras
- 30 gr mustar
- 10 gr psyllium
- sare, piper, ulei, nucsoara
Mod de preparare
Se curata pastarnacul de coaja si de impuritati, se indeparteaza cotorul daca e lemnos, se taie in bucati/fasii, se aseaza intr-o tava unsa in prealabil cu putin ulei.
Se amesteca restul ingredientelor intr-o cratita la foc mediu, se lasa pana dau in clocot cateva minute. Se toarna amestecul peste pastarnac.
Se lasa la cuptor in jur de o ora, pana se patrunde pastarnacul.
Se serveste ca si garnitura sau ca atare, cu putina nucsoara presarata deasupra
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!