Pate de ciuperci

Calorii:98.7 Grăsimi:4.2 Carbohidraţi:11.7 Proteine:4.3 Fibre:2.9

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • Ciuperci Champignon: 458g
  • Ceapa rosie: 103g
  • Usturoi: 4 catei
  • Unt 65% grasime: 20g
  • Patrunjel verde: 23g
  • Cimbru proaspat: 1g
  • Vin alb sec: 40ml
  • Sare: 1 lingurita
  • Piper alb: 1 lingurita

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul tocate se soteaza in unt, apoi se adauga ciupercile taiate, cimbrul si se stringe amestecul cu vinul. Se lasa la foc mic sa se patrunda, ca 20 de minute, amestecandu-se din cand in cand, apoi se adauga patrunjelul, sarea, piperul si se mai lasa aproximativ 10-15 minute sau pana scade lichidul aproape complet.

Se amesteca, avand grija sa nu se prinda. Se lasa amestecul putin la racit, apoi se paseaza cu blenderul. Se da la frigider sa se intareasca.

Poate fi pastrat in borcane inchise ermetic, "sigilate" cu putin ulei de masline la suprafata la frigider sau in congelator pentru perioade mai lungi.

Varianta pentru dieta vegan: se poate inlocui untul cu ulei de masline

Varianta pentru dieta raw: se paseaza toate ingredientele crude cu blenderul, folosindu-se ulei de masline in loc de unt.

Pofta buna!

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!