Pate de ficat de pui a la Ioana
- 11 Jul 2010
- Pate de ficat de pui
- Discuţie reteta culinara Pate de ficat de pui a la Ioana
- pui, pate, ficat, pate pui
Calorii: | 247 | Grăsimi: | 11 | Carbohidraţi: | 14 | Proteine: | 23 | Fibre: | 0.4 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- 500 g ficăţei de pui
- 25 g unt 65% grăsime
- 100 ml lapte 1.5 % grăsime
- sare, piper, busuioc
Din aceste cantităţi ies 400 g de pate.
Mod de preparare
Ficăţeii se fierb în apă cu sare, se lasă să se răcească, iar apoi se taie mărunt şi se pun în blender, mixând bine şi adăugând pe parcurs o ceşcuţă şi jumătate din supa în care au fiert.
Apoi se adaugă untul la temperatura camerei şi treptat laptele, mixând bine şi asezonând cu sare şi condimente, până se obţine o compoziţie cremoasă, nu foarte tare.
Se serveşte rece, pe felii de pâine, alături de roşii, castraveţi etc.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!