Pateu din linte si ciuperci
- 11 Jul 2011
- Pateu din linte si ciuperci
- Discuţie reteta culinara Pateu din linte si ciuperci
- pateu, ciuperci, linte, aperitiv
Calorii: | 126.6 | Grăsimi: | 2.4 | Carbohidraţi: | 19.2 | Proteine: | 8.2 | Fibre: | 0.9 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
• 1 cană linte • 4 căni apă • 1/4 kg ciuperci proaspete tăiate felii • 1 ceapă mare tăiată mărunt • 3-4 căţei de usturoi răzuit • 2 linguri ulei de măsline • 1 foaie de dafin • 1 linguriţă busuioc • 1 linguriţă măghiran • 1 linguriţă rozmarin • 1 linguriţă salvie pudră • 2 linguri sos de soia (opţional) • sare după gust
Mod de preparare
Se fierbe lintea în apă pentru aproximativ 40 de minute, se strecoară şi se lasă la o parte. în timp ce se fierbe lintea, separat, se călesc pentru 5 minute ceapa şi usturoiul în puţină apă şi cele două linguri de ulei.
Se adaugă ciupercile şi se fierb împreună încă 5 minute
Apoi se adaugă foaia de dafin şi restul condimentelor (şi puţină apă dacă mai este necesar) şi se mai lasă la fiert 10 minute. Se adaugă lintea şi sosul de soia şi se mai lasă să dea împreună câteva clocote, până când lichidul este absorbit şi compoziţia începe să aibă tendinţa de a se prinde.
Luăm compoziţia de pe foc, scoatem afară foaia de dafin şi trecem compoziţia prin blender până devine de consistenţa unei paste fine.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!