Peste la Kukta

Calorii:175 Grăsimi:11 Carbohidraţi:2 Proteine:17 Fibre:-

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 1 kg de peste mic
  • 2 cepe mari
  • jumatate de litru de bulion
  • 4 linguri de ulei
  • 4-5 fire de cimbrisor
  • 2 foi de dafin
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Pestele se curata (fara cap), se spala, se condimenteaza.

Ceapa se taie inele. Se aseaza in oala in straturi: un strat de peste, unul de ceapa, unul de peste etc.

Printre straturi se pun foile de dafin si cimbrisorul.

La final se pune uleiul, bulionul si rosiile din conserva.

Se pune un capac sau folie de aluminiu si se da la cuptor la foc mic, pt. cca 4-5 ore.

O data pe ora se verifica si se adauga apa daca nu mai are lichid.

Daca se face in cucta se face tot la foc mic dar dureaza aprox 2 ore jumatate si nu mai trebuie adaugata apa. Nu se amesteca sub nici o forma.

Este gata cand oasele pestelui se fierb atat de tare incat se topesc in gura. Se pot face cantitati mai mari care se pun in borcane si se sterilizeaza.

Se pastreaza foarte bine, ca si zacusca. Se poate consuma rece sau cald.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!