Piftie din piept de pui

Calorii:77.6 Grăsimi:1.3 Carbohidraţi:3.4 Proteine:12.7 Fibre:0.5

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • Carne de pui, broiler sau fryer (pui intre 7 - 13 saptamani), piept, carne macra, crud, 150g
  • Gelatina alimentara, 10g
  • Ceapa 80g
  • Usturoi, 5g
  • Dafin, 1g
  • Piper negru, 2g

Mod de preparare

Se pune pieptul de pui la fiert in 1, 5 l de apa, dupa vreo 2 clocote se adauga ceapa , foaia de dafin, piperul , se lasa sa fiarba pana cand apa scade la jumatate
Intre timp se prepara gelatina, se lasa la inmuiat 10 min in 100 ml apa.
Se scoate carnea, se taie fasii si se aseaza intr-un castron ( mi-a iesit un castron normal de supa) , se piseaza usturoiul, se adauga in apa de la pui, se adauga si sare dupa gust. Se strecoara supa, si se amesteca cu gelatina preparata pe baie de aburi ( atentie, supa nu trebuie sa fie fierbinte, o mai lasati putin sa se raceasca, pt ca altfel se distruge gelatina).
Se pune amestecul peste carnea de pui, se mai tine putin apoi cand s-a racit, se da la frigider pana cand se incheaga ( de preferat sa se prepare seara si sa se lase pana dimineata.)

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!