Pilaf cu dovlecei a la buni
- 16 May 2010
- Pilaf cu dovlecei a la buni
- Discuţie reteta culinara Pilaf cu dovlecei a la buni
- dovlecei, pilaf
Calorii: | 126.6 | Grăsimi: | 7.5 | Carbohidraţi: | 13 | Proteine: | 2 | Fibre: | - |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- Dovlecei 500 g.
- Orez bob pufos pentru pilaf Deroni 200 g.
- Ceapa 125 g.
- Rosii 250 g.
- Ulei de floarea soarelui Floriol 100 ml.
- Marar verde 15 g.
- Apa cca. 700 ml.
Mod de preparare
- Dovleceii de curata si se taie cubulete.
- Ceapa curatata se toaca marunt.
- Rosiile se decojesc, se curata de samburi si se taie cubulete.
- Orezul se spala si se scurge bine de apa.
- Mararul verde se spala bine, se zvanta si se taie marunt.
- Intr-o tigaie se pune 1/3 din ulei in care se calesc putin dovleceii. Se adauga rosiile, se mai calesc putin, apoi se lasa deoparte.
- Intr-o alta tigaie se pune restul de ulei in care se caleste ceapa pana se inmoaie putin si apoi se adauga orezul . Se continua calirea cca. 20 de minute, adaugandu-se cate putina apa din cand in cand.
- Se amesteca cele doua compozitii, se adauga mararul verde tocat, restul de apa, sare si se introduce vasul in cuptorul incins pentru cca. 30 de minute.
- Daca se usuca prea tare si orezul nu este fiert, se mai ad auga putina apa fierbinte.
- Rezulta cca. 1400 g. preparat finit – pilaf cu dovlecei.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!