Pilaf cu dovlecei a la buni

Calorii:126.6 Grăsimi:7.5 Carbohidraţi:13 Proteine:2 Fibre:-

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  •  Dovlecei  500 g.
  • Orez bob pufos pentru pilaf Deroni  200 g.
  • Ceapa  125 g.
  • Rosii  250 g.
  • Ulei de floarea soarelui Floriol  100 ml.
  • Marar verde  15 g.
  • Apa cca.  700 ml.

Mod de preparare

  • Dovleceii de curata si se taie cubulete.
  • Ceapa curatata se toaca marunt.
  • Rosiile se decojesc, se curata de samburi si se taie cubulete.
  • Orezul se spala si se scurge bine de apa.
  • Mararul verde se spala bine, se zvanta si se taie marunt.
  • Intr-o tigaie se pune 1/3 din ulei in care se calesc putin dovleceii. Se adauga rosiile, se mai calesc putin, apoi se lasa deoparte.
  • Intr-o alta tigaie se pune restul de ulei in care se caleste ceapa pana se inmoaie putin si apoi se adauga orezul . Se continua calirea cca. 20 de minute, adaugandu-se cate putina apa din cand in cand.
  • Se amesteca cele doua compozitii, se adauga mararul verde tocat, restul de apa, sare si se introduce vasul in cuptorul incins pentru cca. 30 de minute.
  • Daca se usuca prea tare si orezul nu este fiert, se mai ad auga putina apa fierbinte.
  • Rezulta cca. 1400 g. preparat finit – pilaf cu dovlecei. 

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!