Piure de cartofi
- 04 Apr 2010
- Piure
- Discuţie reteta culinara Piure de cartofi
- piure, piureu
Calorii: | 106 | Grăsimi: | 4 | Carbohidraţi: | 16 | Proteine: | 2 | Fibre: | - |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- Cartofi fierti
- Lapte
- Unt
Mod de preparare
Se fierb cartofii curatati de coaja in apa cit mai putina, sarata, sau daca este posibil in abur.
Se scurg, se trec prin sita (sau pentru economie de timp, se zdrobesc unul cite unul cu furculita in oala in care au fiert, sau cu mixerul) si apoi se bat bine la un foc moale fie cu furculita, fie cu telul, adaugindu-se si laptele clocotit, putin cite putin.
Se adauga untul, se potriveste de sare si se serveste sau se tine in baia de apa.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!