Rinichi de vita cu sos de mustar la cuptor

Calorii:160 Grăsimi:5 Carbohidraţi:3 Proteine:21 Fibre:0.4

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 520g rinichi de vita curatat
  • 20g mustar iute
  • 30g patrunjel verde
  • 5ml suc lamaie
  • 2g piper
  • 100ml vin
  • 5g unt
  • sare

Mod de preparare

Se curata rinichiul de grasimea din interior.

Se sareaza si se pune in cuptorul fierbinte. Se lasa cca 20 minute pana incepe sa se rumeneasca.

Nu trebuie lasat mai mult, sa nu se usuce prea tare. Intre timp se pregateste un sos cu unt, patrunjel, vin, mustar, piper, lamaie si sare.

Se scoate rinichiul din cuptor si se taie fierbinte in felii subtiri.

Se scurge de zeama care mai poate curge din el si se pune impreuna cu sosul sa mai dea un clocot.

Se serveste fierbinte. Rezulta cca 400g de carne preparata.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!