Sarmale fara orez, in foi de varza, "Slabuta"
- 18 Jul 2010
- Sarmale fara orez "Slabuta"
- Discuţie reteta culinara Sarmale fara orez, in foi de varza, "Slabuta"
- sarmale, orez, sarma
Calorii: | 42.9 | Grăsimi: | 0.3 | Carbohidraţi: | 4.7 | Proteine: | 5.6 | Fibre: | 1.6 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- Carne de curcan, pui (pana in 16 saptamani), piept, carne macra, cruda, 395g
- Dovlecei, 480g
- Varza, frunze deja alese si rupte pentru sarmale, 535g
- Rosii, coapte, pasate, 800g
- Praf (pudra) de cimbru macinat, 1.4g
- Sare de/pentru masa, 1.8g
- Piper negru, 0.42g
- Condimente, oregano (sovarf) uscat, 0.9g
- Ceapa, 318g
Mod de preparare
Frunzele de varza se pun intr-o cratita, iar deasupra se toarna apa fiarta. Se acopera vasul si se lasa asa pana se inmoaie frunzele de varza.
Carnea se da prin masina de tocat, la fel si dovleceii cu ceapa.
Se amesteca cu sare, piper si cimbru.
Frunzele de varza dupa ce s-au inmuiat se umplu cu pasta de carne, se ruleaza ca sarmalele si se pun intr-un vas yena.
Separat se dau pe razatoare rosiile, se arunca cojile.
Se amesteca cu putina sare si oregano.
Se toarna deasupra sarmalelor si se da la cuptor.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!