Sarmale fara orez a la Slabuta

Calorii:187.6 Grăsimi:8 Carbohidraţi:9.7 Proteine:20.2 Fibre:5.2

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • carne porc fara grasime 990 gr
  • ciuperci 303 gr
  • ceapa 69 gr
  • ceapa verde 52 gr
  • foi vita de vie 533 gr
  • ulei masline 1 lingura
  • sare, piper dupa gust 

Mod de preparare

  1. Se da prin masina de tocat carnea de porc impreuna cu ciupercile si ceapa.
  2. Se pune lingura de ulei in tigaia incinsa si s prajeste putin compozitia obtinuta.
  3. Dupa, se amesteca cu ceapa verde, sare, piper.
  4. Foile de vita de vie se pun pentru cateva minute in apa fiarta.
  5. Cand se inchid la culoare, se scot si se scurg de apa.
  6. Se rup coditele frunzelor si incepe procesul de preparare al sarmalelor.
  7. Se impaturesc cu pasta si se aseaza intr-un vas yena.
  8. Cand sunt gata facute, deasupra se toarna cam 150 ml apa fiarta si se da la cuptor, cu cap peste.
  9. Cand apa da in clocot, se scoate capacul si se da focul mic, se tine la cuptor pana sunt gata. 

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!