Sarmale fara orez a la Slabuta
- 01 Jul 2010
- Sarmale fara orez a la Slabuta
- Discuţie reteta culinara Sarmale fara orez a la Slabuta
- sarmale, orez, sarma
Calorii: | 187.6 | Grăsimi: | 8 | Carbohidraţi: | 9.7 | Proteine: | 20.2 | Fibre: | 5.2 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- carne porc fara grasime 990 gr
- ciuperci 303 gr
- ceapa 69 gr
- ceapa verde 52 gr
- foi vita de vie 533 gr
- ulei masline 1 lingura
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare
- Se da prin masina de tocat carnea de porc impreuna cu ciupercile si ceapa.
- Se pune lingura de ulei in tigaia incinsa si s prajeste putin compozitia obtinuta.
- Dupa, se amesteca cu ceapa verde, sare, piper.
- Foile de vita de vie se pun pentru cateva minute in apa fiarta.
- Cand se inchid la culoare, se scot si se scurg de apa.
- Se rup coditele frunzelor si incepe procesul de preparare al sarmalelor.
- Se impaturesc cu pasta si se aseaza intr-un vas yena.
- Cand sunt gata facute, deasupra se toarna cam 150 ml apa fiarta si se da la cuptor, cu cap peste.
- Cand apa da in clocot, se scoate capacul si se da focul mic, se tine la cuptor pana sunt gata.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!