Tarta cu ciuperci, alinutza656

Calorii:306 Grăsimi:18.5 Carbohidraţi:27.9 Proteine:7.8 Fibre:0.9

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • Aluat foietaj congelat,Lando, 400g
  • Smantana light, Galacta, 150g
  • Ciuperci champignon crude, 400g
  • Ou de gaina, 108g
  • Ulei extravirgin de masline, Clever, 15ml

Mod de preparare

Se spala ciupercile, se taie feliute si se calesc in uleiul de masline cu putina sare.

Batem ouale cu sare.

Aluatul de foietaj se mai intinde cu un sucitor si se face o foaie ca pentru tarta (sau ce tava aveti la dispozitie).

Se pastreaza o bucata de aluat pentru a fac grilajul tartei. Punem in tava stratul de jos si il ungem cu putin ou si pe margini.

Restul de ou il amestecam cu smantana.
Dupa ce s-au calit ciupercile de lasa la racit.Punem peste ciuperci oul batut cu smantana (mai pastram vreo 3 linguri pentru a unge si grilajul)

Peste foaia de tarta se pune amestecul de ciuperci.

Intindem restul de aluat si facem fisiute subtiri din care facem grilajul.

Am lasat mai lungi fasiile si le-am bagat sub tarta in parti ca sa nu cada compozitia.

Am uns cu restul de smantana si ou grilajul.

Am bagat-o la cuptorul incins cam 50 min (depinde de cuptor)

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!