Tarta cu urda si menta "Slabuta"
- 06 Nov 2010
- Tarta cu urda si menta "Slabuta"
- Discuţie reteta culinara Tarta cu urda si menta "Slabuta"
- urda, tarta, menta, cheesecake
Calorii: | 178.9 | Grăsimi: | 10.7 | Carbohidraţi: | 11.2 | Proteine: | 10 | Fibre: | 0.3 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- stafide - 120 gr
- esenta de vanilie, imitatie, fara alcool - 4 gr (1 lingurita)
- menta, proaspata - 42 gr
- miez (fulgi) de nuca de cocos - 30 gr
- seminte de mac - 10 gr
- urda (ricotta) de oaie - 1960 gr
- fructoza - 120 gr
- ou de gaina - 8 bucati
- chefir 1% grasime - 400 ml
Mod de preparare
- Urda se amesteca cu chefir, fructoza, esenta de vanilie si ouale de gaina batute spuma.
- Cantitatea de menta trecuta la ingrediente se refera la frunze de menta gata spalate.
- Menta se amesteca cu urda.
- Se adauga stafidele.
- Se ia o forma, se tapeteaza cu hartie de copt si se rastoarna compozitia obtinuta.
- Deasupra se presara fulgii de cocos si semintele de mac.
- Se da la cuptor pentru 120 minute, foc mediu.
- Se serveste rece.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!