Triunghiuri din faina de ovaz cu portocala si mere

Poza (imaginea) pentru Triunghiuri din faina de ovaz cu portocala si mere
Calorii:285.8 Grăsimi:8.4 Carbohidraţi:42.5 Proteine:8.3 Fibre:2.5

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

Ingrediente:
- 2 oua
- 1 portocala (300g)
- 2 mere (250g)
- 2 linguri cu miere
- 3 linguri ulei de rapita
- 300g faina de ovaz
- 1 varf de lingurita sare
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite praf de copt
- 10g zahar vanilat
- 10g scortisoara

Mod de preparare

Portocala intreaga se pune pe foc intr-o cratita cu apa si se da in clocot, apoi focul se da la mic si se fierbe portocala aproximativ 10min. Se da la o parte si se lasa sa se racoreasca. In blender se pun ouale, mierea, uleiul si portocala taiata in bucati. Apoi se adauga merele curatate si taiate in bucati si se mixeaza cu blenderul pana se obtine o pasta omogena. Intr-un vas se amesteca bine faina, sarea, praful de copt si bicarbonatul, apoi se adauga pasta obtinuta anterior si se amesteca pana la omogenizare. Pe o tava se pune hartie de copt peste care se toarna compozitia intr-un strat subtire de aproximativ 1cm si se da la cuptorul preincalzit, la foc mic, pana cand compozitia devine aurie. Se lasa sa se raceasca, se taie in triunghiuri care se pudreaza cu zahar vanilat si scortisoara.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!