Varza traditionala poloneza

Calorii:69.8 Grăsimi:5.5 Carbohidraţi:4.1 Proteine:0.4 Fibre:2.7

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 1250g varza murata stoarsa
  • 100g untura gasca
  • 200g ciuperci deshidratate
  • 250g ceapa
  • 10g piper boabe
  • 3 frunze dafin

Mod de preparare

Se pun cateva ore ciupercile in apa rece. Se pot lasa peste noapte.

In reteta traditionala se foloseste cam 100g de ciuperci uscate la 500g de varza. Se pune la calit ceapa in untura si apoi varza tocata si ciupercile.

Apa de la ciuperci nu se arunca si se foloste la fiert mancarea.

Se pune si piperul si dafinul si se tine la foc pana fierbe.

A iesit cam 1850g de mancare care se poate folosi si ca garnitura

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!