Vinete "parmigiana" by andra_aly
- 04 Oct 2011
- Vinete "parmigiana"
- Discuţie reteta culinara Vinete "parmigiana" by andra_aly
- vinete, mancare
Calorii: | 93.4 | Grăsimi: | 6.3 | Carbohidraţi: | 3.6 | Proteine: | 5.7 | Fibre: | - |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- ceapa
- usturoi
- vinete
- suc de rosii
- sare
- ulei de masline
- mozzarella
- parmezan
- busuioc
Mod de preparare
Am spalat vinetele, le-am taiat pe lung apoi le-am lasat in apa cam vreo 20 de minute.
Le-am lasat la scurs bine, apoi le-am presarat cu putina sare.
Intre timp am pregatit sosul: am calit ceapa si usturoiul in putin ulei de masline, dupa care am adaugat sucul de rosii si sare.
Am lasat sa fiarba cam 15 minute. Am stins focul si am adaugat busuiocul proaspat.
Am asezat in straturi totul in tava: intai putin sos, apoi un strat de vinete, inca un strat de sos, apoi un strat de mozzarella.
Peste mozzarella inca un strat de sos apoi altul de vinete. la sfarsit acoperim bine vinetele cu sos de rosii peste care presaram parmezanul.
Si sa nu uit: tava am uns-o cu putin ulei de masline si intre straturi am pus un strop de ulei. se lasa la cuptor cam 40-50 de minute. Acum depinde de cuptor
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!