Chec cu sparanghel, masline si rosii uscate la soare a la sherpika

Calorii:238.9 Grăsimi:14.8 Carbohidraţi:22.1 Proteine:7.7 Fibre:1.6

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 100ml ulei de măsline
  • 250g sparanghel (200g sparanghel alb, 50g sparanghel verde-varfurile)
  • 200g făină neagră
  • 2 1/2 lingurițe praf de copt (1 plic)
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță frunze de cimbru proaspăt
  • 3 ouă
  • 100ml lapte
  • 120g măsline negre curatate de samburi
  • 100g roșii uscate
  • 100g brânză Horezu răzăuită

Mod de preparare

Faina, sarea, cimbrul si praful de copt se amesteca. Se adauga ouale, uleiul de masline, laptele.

Sparanghelul de opareste aprox. 5 min., apoi se scoate in apa rece cu gheata, cel alb se taie in bucati (3 bucati fiecare tija de sparanghel) si se ad  auga compozitiei obtinute anterior, cel verde se pune deoparte.

Se mai adauga la compozitie trei sferturi din masline, trei sferturi din branza razalita si rosiile uscate taiate bucati mari.

Se pune compozitia intr-o forma nonaderenta, rezistenta termic si se aseaza deasupra sparanghelul pastrat, maslinele si branza.

Se da la cuptorul preincins la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute.

Pofta buna!

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!