Chec cu ovaz si caise a la Raluca

Calorii:155.4 Grăsimi:3.4 Carbohidraţi:27.1 Proteine:4.7 Fibre:2.5

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

-200 g fulgi de ovaz

- 450 g caise

- 50 g zahar brun

- 60 g stafide

- 160 g lapte batut 2%

- 10 ml ulei din samburi de struguri

- 2 oua de gaina (100 g)

- 200 ml ceai concentrat de menta

- un varf de cutit de sare

A iesit un chec de 1 kg.

Mod de preparare

Jumatate din cantitatea de fulgi de ovaz se rasnesc impreuna cu zaharul.

Cealalta jumate se inmoaie in ceaiul fierbinte, se lasa sa se racoreasca apoi se amesteca cu laptele batut si stafidele.

In faina de ovaz si zahar se pun cele 2 oua, sarea, uleiul si se amesteca bine cu telul. Se adauga fulgii de ovaz si se mai amesteca pana la omogenizare.

Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate de compozitie, se pun caisele taiate cubulete apoi se acopera cu restul de compozitie.

Se da la cuptorul incins aprox 50-60 min.

Pofta buna!

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!