Chiftele din carne de curcan cu dovlecei a la sherpika

Calorii:158.7 Grăsimi:2.6 Carbohidraţi:7.6 Proteine:25.3 Fibre:1.6

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 700g piept de curcan
  • 173g dovlecei (1 bucata medie)
  • 44g patrunjel (1 legatura)
  • 2g menta proaspata
  • 32g ceapa verde (3 fire)
  • 3 catei de usturoi
  • 70g paine integrala mai uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 2 linguri sos chilli (Blue Dragon)

Mod de preparare

Carnea se toaca și se amesteca cu restul de ingrediente care au fost tocate si ele in prealabil (dovlecelul, menta, patrunjelul, ceapa verde si usturoiul - eu le-am tocat cu blenderul), condimentele, oul si painea macinata fin.

Se amesteca bine si se lasa la frigider cam o ora, apoi se modeleaza chiftelele si se pun pe hartie de copt unsa cu putin ulei de masline intr-o tava, se pulverizeaza putin ulei si peste chiftele si se dau la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 40 de minute.

La jumatatea timpului se intorc chiftelele pentru a se rumeni pe ambele parti.

Pofta buna!

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!