Conopida gratinata / budinca de conopida

Calorii:83.7 Grăsimi:5.7 Carbohidraţi:3.8 Proteine:4.9 Fibre:1.7

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

Pentru 2000g produs, deci 8-10 portii “zdravene”:

1300g conopida proaspata, 120g branza sarata (eventual mai uscata), 100g cascaval, 4 oua, 50g unt, 30g marar tocat marunt (“motul” unei legaturi) si o lingurita de piper.

Mod de preparare

Se pune conopida in apa cu sare, care clocoteste, cam 3 minute – sa nu fie moale! – si se scoate. Dupa ce se mai raceste se taie relativ marunt (am incercat in fasii de 1 cm grosime – care, bineinteles, se imprastie!).

Se bat albusurile, se adauga galbenusurile si branza rasa pe razatoarea mica, apoi mararul si piperul.

Se amesteca apoi compozitia de mai sus cu conopida taiata si se pune totul in tava unsa cu unt. Deasupra se presara cascavalul dat pe razatoarea mare.

Se lasa cam 20 de minute la cuptor, la foc potrivit spre mic.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!