Conopida gratinata (la cuptor)
- 25 Jan 2011
- Conopida gratinata (la cuptor)
- Discuţie reteta culinara Conopida gratinata (la cuptor)
- conopida, gratin, conopida gratinata
Calorii: | 93 | Grăsimi: | 3.7 | Carbohidraţi: | 11 | Proteine: | 5.6 | Fibre: | - |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- 1 conopida
- 10 g unt
- 70 g pesmet
- 175 cascava
- 100 g smantana
Mod de preparare
- Desfaceti conopida buchetele si o fierbeti in apa cu sare sau la abur. Razuiti cascavalul.
- Ungeti un vas termorezistent cu unt (inclusiv peretii) si presarati pesmet peste tot sa fie bine tapetat vasul.
- Asezati in vas un strat de conopida, condimentati cu sare si piper, presarati putin pesmet, apoi presarati cascaval ras si 2 linguri smantana. Repetati straturile pana se umple vasul sau terminati conopida. Ultimul strat va fi de conopida.
- Bateti oul cu cateva linguri de smantana si turnati peste conopida, de jur imprejur.
- Dati la cuptor la 200C cam 30-40 minute, pana se rumeneste. Daca doriti sa fie rumena ca a mea deasupra dati drumul la grill pentru 5 minute. In acest timp supravegheati conopida sa nu se arda prea tare.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!