Curcan cu legume in aspic "a la Carmela"

Calorii:122.8 Grăsimi:8.2 Carbohidraţi:3 Proteine:8.7 Fibre:-

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

 3 litri de apa, o pulpa inferioara de curcan (800g), un morcov (150g), o ceapa (50g), un ardei rosu gras(150g), un ardei iute, sare si piper dupa gust (2 lingurite), 2 capatani usturoi de curte (30g dupa curatare) si un plic de gelatinade 10g.

Pentru 100g produs finit:

- 30ml apa

-40g pulpa inferioara curcan (fara piele si os, dupa ce a fiert)

- 5g ceapa si 15g morcov

- 1g sare si piper, ardei iute

- 1g gelatina

- 3g usturoi

- 15g ardei gras rosu

 

Mod de preparare

 Se fierbe carnea - cam 3 ore, se adauga dupa 2,5 ore ceapa si morcovul intregi, apoi sare si piper (dupa gust).Se ia de pe foc atunci cand morcovul se poate intepa usor cu furculita. Se lasa sa se mai raceasca si se pune usturoiul zdrobit. Intre timp se scot din oala carnea, morcovul si ceapa, se desface carnea, se taie frumos morcovul si se aseaza in castronele. Tot acolo punem si ardeiul rosu tocat. Se inmoaie gelatina in apa rece, iar cand s-a topit se pune in oala (atentie ca temperatura fierturii sa fie in jur de 60 grade Celsius). Se amesteca bine. Se strecoara si se pune in castronele peste carne, morcov si ardei. Se lasa la racit si se pun in frigider. Pofta buna!

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!