Lasagne cu spanac si urda "Slabuta"
- 18 Dec 2010
- Lasagne cu spanac si urda
- Discuţie reteta culinara Lasagne cu spanac si urda "Slabuta"
- spanac, urda, lasagna, lasagne
Calorii: | 179.4 | Grăsimi: | 7.3 | Carbohidraţi: | 17.5 | Proteine: | 11.6 | Fibre: | 1.6 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- faina de spelta - 85 gr
- foi de Lasagne din grau dur - 21 foi
- usturoi - 12 gr
- spanac, congelat, tocat sau frunze, nepreparat - 1000 gr
- ulei de masline extra virgin - 32.8 ml (2 linguri mari)
- ceapa - 130 gr
- mozzarella - 215 gr
- lapte semidegresat 1,5% grasime - 500 ml
- sare de/pentru masa - 2 gr
- unt 60% grasime - 85 gr
- urda - 725 gr
- condimente, oregano (sovarf) uscat - 3 gr
Mod de preparare
- Se pune o tigaie pe foc, se adauga uleiul de masline si ceapa si usturoiul tocat marunt, se calesc putin.
- Cand ceapa devine rumena, se adauga spanacul.
- Se amesteca bine si se lasa la foc mediu pana ce spanacul se decongeleaza tot.
- Se sareaza dupa gust.
- Separat se prepara sosul Bechamel (vezi: Sos Bechamel)
- Se ia o forma, se tapeteaza cu hartie de copt.
- Se aseaza primul strat de spanac, deasupra se pun foile de lasagne.
- Foile se ung cu sosul bechamel, se pune spanacul si urda, se niveleaza.
- Dupa fiecare strat presaram putina mozzarella razuita si oregano.
- Cand sunt asezate toate foile, tava se da la cuptor, primele 20 minute foc mare, iar apoi la foc mediu-mic 35 minute.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!