Paine proteica cu tarate "Slabuta"

Calorii:203.8 Grăsimi:3.7 Carbohidraţi:39.3 Proteine:8.7 Fibre:8.7

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 500 ml apa
  • 1,5 lingurita de drojdie uscata - 5 gr
  • 10 gr fructoza
  • 1 lingurita de sare
  • 145 gr tarate de grau
  • 355 gr faina integrala de grau
  • ulei de masline extravirgin - 2 linguri supa (nu cele mari)

Mod de preparare

In 500 ml apa calduta se pune fructoza, drojdia, toata tarata si 225 gr faina. Se amesteca bine.

Se pune intr-un loc cald (cuptor putin incalzit), pentru 45 minute.

Se adauga uleiul, sarea si restul de faina, se amesteca bine si iar se da la cald pana creste bine.

Dupa se ia o forma, se pune hartie de copt, se toarna compozitia, fara a mai framanta aluatul si se da la cuptor, 10-15 minute la foc mare, pana se face coaja si dupa cam 50 minute la foc mic. Mai verificati cu un cutit daca este gata.

Se scoate din cuptor, se stropeste cu putina apa deasupra si se acopera cu un prosop.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!