Paste cu calamari si varza rosie

Calorii:203 Grăsimi:7 Carbohidraţi:22.6 Proteine:13 Fibre:2.9

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 170g paste integrale barilla
  • 200g varza rosie
  • 300g calamari
  • 200g ciuperci
  • 40ml ulei masline
  • 10g usturoi
  • 5g ghimbir murat
  • 2g piper negru
  • 4 cuisoare, sare

Mod de preparare

Se taie varza subtire, in lungul foii, in asa fel ca fasia sa fie cat mai lunga. Se pune la calit in ulei, cu capac.

Dupa ce se inmoaie putin se adauga ciupercile taiate felii, usturoiul si ghimbirul tocate si calamarii.

Am folosit inele de calamari congelati, puse direct.

Se pun si condimentele si sarea si se lasa la fiert pana scade. Calamarii lasa destul de multa apa. De la varza rosie, inelele de calamarii prind o nuanta de verde smarald, incredibila.

In paralel se fierb 5 min pastele si apoi se scurg si se pun peste sosul scazut, se amesteca si se mai lasa cateva minute in functie de cat de "al dente" se doreste. Rezulta cca 650g de mancare.

Folosesc 85g de paste/pers.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!