Pate de pui cu ciuperci "Slabuta"

Calorii:69.8 Grăsimi:2.2 Carbohidraţi:4.3 Proteine:8.4 Fibre:1.4

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • ciuperci champignon crude, 505g
  • carne de pui, broiler sau fryer (pui intre 7 - 13 saptamani), piept, carne macra, crud, 300g
  • frisca lichida 10% grasime, 60g
  • coaja de portocala, proaspata, 70g
  • mustar galben, preparat, 2.5g
  • ou de gaina, integral, 100g
  • sare de/pentru masa, 1g

Mod de preparare

  1. Fileul de pui se da prin blender sau masina de tocat pana se obtine o pasta-piure.
  2. Se adauga ouale, sarea, mustarul si coaja de portocale.
  3. Ciupercile se spala, jumatate din ei se toaca marunt, cealalta jumatate se taie felii.
  4. Cele tocate marunt se adauga la amestecul de pui.
  5. Se adauga frisca, se amesteca bine pana la omogenizarea compozitiei.
  6. Se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt, ciupercile felii se incorporeaza in mijlocul pateului, forma se acopera cu folie.
  7. Forma se pune pe o tava adanca, umpluta cu apa, pana la mijlocul formei cu pate. Se tine la cuptor, la foc mediu, pana compozitia devine densa, de consistenta pateului.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!