Placinta cu ciuperci si ficatei de pui
- 21 Oct 2011
- Placinta cu ciuperci si ficatei de pui
- Discuţie reteta culinara Placinta cu ciuperci si ficatei de pui
- pui, placinta, ciuperci, ficatei
Calorii: | 124 | Grăsimi: | 5.7 | Carbohidraţi: | 12 | Proteine: | 6.7 | Fibre: | - |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
Pentru aluat iti trebuie:
- 300 g faina
- 100 ml ulei
- 100 ml apa
- drojdie cat o nuca
- sare
- zahar.
Pentru umplutura iti trebuie:
- 500 g ficatei de pasare
- 2-3 cepe
- 200 g ghebe (din conserva)
- 3 oua
- 300 g smantana
- 1 legatura marar
- piper
- ulei.
Mod de preparare
Pentru aluat pregatesti asa:
- Dizolvi drojdia in apa calduta cu 1 lingura de faina si un sfert de lingurita de zahar si lasi maiaua sa creasca 10 minute.
- O torni apoi peste faina si presari un praf de sare, apoi framanti aluatul adaugand treptat uleiul.
- Il lasi sa creasca 20 de minute si in acest timp pregatesti umplutura: cureti ceapa, o toci si o calesti in ulei.
- Speli apoi ficateii si ghebele, le tai bucatele, le amesteci cu ceapa calita si potrivesti gustul de sare si piper.
- Separat, bati ouale cu smantana si mararul tocat.
- Dupa ce a crescut aluatul, il imparti in doua bucati din care intinzi doua foi.
- Asezi o foaie intr-o tava de aragaz unsa cu margarina si tapetata cu faina, intinzi toata umplutura, torni compozitia de smantana si pui si a doua foaie.
- Intepi placinta din loc in loc cu furculita si o dai la cuptor pentru 30 de minute.
Portii: 20 bucati
Pregatire: 60 minute
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!