Placinta cu ciuperci si ficatei de pui

Calorii:124 Grăsimi:5.7 Carbohidraţi:12 Proteine:6.7 Fibre:-

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

Pentru aluat iti trebuie:

  • 300 g faina
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa
  • drojdie cat o nuca
  • sare
  • zahar.

Pentru umplutura iti trebuie:

  • 500 g ficatei de pasare
  • 2-3 cepe
  • 200 g ghebe (din conserva)
  • 3 oua
  • 300 g smantana
  • 1 legatura marar
  • piper
  • ulei.

Mod de preparare

Pentru aluat pregatesti asa:

  1. Dizolvi drojdia in apa calduta cu 1 lingura de faina si un sfert de lingurita de zahar si lasi maiaua sa creasca 10 minute.
  2. O torni apoi peste faina si presari un praf de sare, apoi framanti aluatul adaugand treptat uleiul.
  3. Il lasi sa creasca 20 de minute si in acest timp pregatesti umplutura: cureti ceapa, o toci si o calesti in ulei.
  4. Speli apoi ficateii si ghebele, le tai bucatele, le amesteci cu ceapa calita si potrivesti gustul de sare si piper.
  5. Separat, bati ouale cu smantana si mararul tocat.
  6. Dupa ce a crescut aluatul, il imparti in doua bucati din care intinzi doua foi.
  7. Asezi o foaie intr-o tava de aragaz unsa cu margarina si tapetata cu faina, intinzi toata umplutura, torni compozitia de smantana si pui si a  doua foaie.
  8. Intepi placinta din loc in loc cu furculita si o dai la cuptor pentru 30 de minute.

Portii: 20 bucati

Pregatire: 60 minute

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!